Blog


Opklimmen
De blaadjes vallen van de bomen, daar kun je vandaag echt niet omheen. Bomen zijn een prachtige metafoor voor hoe mensen en organisaties zich ontwikkelen. Bomen maken verschillende gedaanteveranderingen door; van bijna kaal en dood in de winter tot vol en groen aan het eind van de zomer.
Lees meer
Geplaatst op: 10-11-2018.

Net als toen
Als je op een bepaalde leeftijd komt, die van mij bijvoorbeeld, denk je vaker dan voorheen aan vroeger. Tenminste, dat gevoel heb ik. Heerlijk om oude herinneringen op te halen en te delen, vooral met mijn kinderen, die hangen dan doorgaans aan mijn lippen. Jeugdzondes zijn een favoriet onderwerp. Reken maar dat ik op vakanties weer gevraagd wordt om anekdotes. Zo kennen ze hun moeder niet…
Lees meer
Geplaatst op: 28-06-2018.

Voorbij je schoonheidsfoutje
‘Als het gaat over De Zoete Citroen, waar ben ik dan met name van toegevoegde waarde?’ Die vraag hield me in de ochtend bezig. Tijdens de lunch kreeg ik het antwoord al. Ik ontmoette een potentiële klant en we kwamen bij de boterham tot een goed gesprek. Zij leeft haar schoonheidsfoutje. Iedereen vertelt haar dat ze te bot is, maar ik zag juist een kwetsbare vrouw.
Lees meer
Geplaatst op: 29-05-2018.

Werkstress en fysieke klachten
Nu ik al jaren klanten spreek die van baan willen veranderen, vallen mij verschillende patronen op. Eén van die patronen is dat werkstress vaak fysieke klachten veroorzaakt of fysieke klachten versterkt. Heb je al regelmatig last van migraine, veroorzaakt werkstress een nieuwe aanval. Last van een hernia? Werkstress schiet in je rug. Maagklachten idem dito en zo kan ik nog wel even doorgaan.
Lees meer
Geplaatst op: 27-04-2018.

Veerkracht
Ik heb veel respect voor mensen die ondanks vele tegenslagen er het beste van weten te maken. Wat is hun geheim? Veerkracht!
Lees meer
Geplaatst op: 17-03-2018.

Tussen je oren
Tussen je oren kan zich een boel afspelen, heb ik de afgelopen jaren gemerkt tijdens gesprekken met klanten. Je zou eens moeten weten hoeveel overeenkomsten we met z’n allen hebben, hoe verschillend we ook zijn.
Lees meer
Geplaatst op: 03-03-2018.

Als een collega...
Dinsdagavond heb ik een workshop georganiseerd. Een mooi bont gezelschap aan deelnemers. Eén van de deelnemers deed een briljante uitspraak, die vormt mijn inspiratie voor deze blog.
Lees meer
Geplaatst op: 31-01-2018.

Die ene rake vraag
Iedereen die wel eens een rake vraag gesteld kreeg, weet hoe krachtig het effect van die ene vraag op je is geweest. Hoeveel die ene vragende zin bij je teweeg bracht. Dat je je jaren later nog steeds herinnert dat die ene vraag jouw kijk op een bepaalde zaak volledig veranderde.
Lees meer
Geplaatst op: 05-11-2017.

Slachtoffer of verantwoordelijkheid nemen
Ben je benieuwd in welke categorie jij valt? Lees dan deze blog en trek je conclusie.

Je hebt in een vergadering een goed voorstel gedaan. Op het moment van beslissen wordt het toch een ‘nee’. Je bent ontevreden en denkt: Het is toch een goed plan? Waarom gaan ze niet akkoord? Je merkt dat je teleurgesteld bent. ’s Avonds heb je nog steeds een rotbui en die nacht kun je er slecht van slapen. Het blijft maar door je hoofd spoken: je plan had gehonoreerd moeten worden!
Lees meer
Geplaatst op: 26-09-2017.

Dood spoor
Om te beginnen wil ik benadrukken dat ik zeer gelukkig ben geweest met mijn ex-werkgever. Nog dagelijks pluk ik de vruchten van alles wat ik er heb geleerd en koester ik warme gevoelens voor de mooie tijd die ik er heb gehad. Op een bepaald moment belandde ik echter op een dood spoor. Best een verdrietige constatering destijds en het verwarde me. Waar ging het mis? Hoe kon ik het tij keren?
Lees meer
Geplaatst op: 12-09-2017.

Als je ergens wilt komen, moet je niet remmen maar gas geven!
Recent een mooie uitspraak gehoord. ‘Als je ergens wilt komen, moet je niet remmen maar gas geven!’ Kan het duidelijker? Als je ambitieuze plannen hebt, moet je ervoor gaan en je niet laten afremmen. Doelgericht werken dus. Naar die ene baan bijvoorbeeld die jij voor ogen hebt.
Lees meer
Geplaatst op: 06-06-2017.

Boos
Het was me het weekje wel. Drie keer betrokken geweest bij boze mensen. Dat doet me wat. Ben toe aan vrolijk Pasen.

Boos worden is normaal: iedereen is weleens boos. Maar boos worden en ruziemaken leveren doorgaans meer problemen op dan er al zijn. Toch mag boosheid niet worden ontkend of onderdrukt: boosheid heeft een signaalfunctie.
Lees meer
Geplaatst op: 13-04-2017.

Dit ben ik. Wie ben jij?
Een filmpje laten maken als op mijn homepage, is behoorlijk spannend. Maar bij het eindresultaat dacht ik meteen ‘dit ben ik’. Vrouw van midden veertig die door de jaren heen geworden is wie ze wil zijn. Ik heb nagestreefd wie ik wilde zijn. Aan mezelf gewerkt om te komen waar ik nu sta. Angsten overwonnen.
Lees meer
Geplaatst op: 07-03-2017.

Waarden
Bij loopbaanbegeleiding is een gesprek over ‘je waarden’ nagenoeg een vast onderdeel van het traject naar (ander) werk. Waarden zeggen zoveel over iemands persoonlijkheid. Iedereen verkeert het liefst in een omgeving waar veel waarden gedeeld worden of het nu privé is of zakelijk. Op het moment dat jouw waarden onder druk staan, wordt het lastiger om energie te ervaren, je verbonden te voelen. Je wordt vreemden van elkaar. Als de cultuur verandert bijvoorbeeld, maar jij niet. En andersom ook, als jij een ontwikkeling doormaakt, maar je directe omgeving niet.
Lees meer
Geplaatst op: 14-02-2017.

Mijn leven is van mij
Een zoete overwinning wordt in vele vormen geboekt. Maar de mooiste die ik vanaf de zijlijn ervaar, is als mijn klant beseft ‘mijn leven is van mij’. Dat het volledig doordringt dat je mag kiezen om je hart te volgen. Dat je niet hoeft te blijven in de situatie waarin je zit. Dat je mag vertrekken, de sprong in het diepe mag wagen, het roer om mag gooien, je eigen weg mag gaan, oude schepen kunt verbranden en een nieuwe start kunt maken. Dat je je grenzen niet langer hoeft te (laten) overschrijden. Dat je niet ongelukkig hoeft te blijven. Het leven is tenslotte van jou!
Lees meer
Geplaatst op: 04-01-2017.

Vliegen met eigen vleugels
Laatst las ik in een blad dat iemand een tatoeage had laten zetten met deze titel in het Latijn. Dat sprak me erg aan. Ik kon me zo goed voorstellen dat vliegen met eigen vleugels een overwinning op haar zelf was. Wie wil je zijn? Hoe wil je handelen, hoe wil je in het leven staan?
Lees meer
Geplaatst op: 04-10-2016.

Wat is geluk?
Geluk kun je niet kopen. Was het maar waar. Voortdurend gelukkig zijn, lijkt me overigens ook geen reële verwachting. Lange tijd moest ik het zelf uitsluitend hebben van gelukkige momenten. Het was een moeilijke periode in mijn leven. Maar ik moest iets vinden om te zorgen dat ik bleef functioneren, als moeder en als medewerker.
Lees meer
Geplaatst op: 11-08-2016. Gewijzigd op: 12-08-2016.

Mijn leer- en werktheater
Eind januari 2016 ben ik gestart met het leer- en werktheater en gisteren besefte ik eens te meer hoeveel voldoening het me geeft. In een gemoedelijke sfeer werden ervaringen uitgewisseld tussen werkzoekenden van allerlei pluimage die zich in elkaar herkennen ondanks alle verschillen in achtergrond, opleiding en leeftijd.
Lees meer
Geplaatst op: 08-07-2016.

Onzekerheid
Ik spreek veel capabele mensen die op het eerste gezicht niet gebukt gaan onder een gebrek aan zelfvertrouwen. Toch kunnen ook zij zich belemmerd voelen in hun ambitie. Ze zouden meer van zichzelf willen laten zien dan ze nu doen.
Lees meer
Geplaatst op: 20-06-2016. Gewijzigd op: 21-06-2016.

Wat zullen ze wel niet van me denken?
Als iets belemmerend werkt, is het deze gedachte wel. Het beperkt je in je keuzes, het beperkt je in het vinden van (nieuw) geluk. Toch hebben veel mensen hier last van. Vaak weet men wel wat men wil en nodig heeft, maar durft men de stap niet te zetten. De angst dat je keuze niet geaccepteerd wordt, is groter dan de wil om het anders te gaan doen. Jezelf te verlossen van iets dat geen energie (meer) geeft.
Lees meer
Geplaatst op: 17-05-2016. Gewijzigd op: 18-05-2016.

Boosheid, angst, schuldgevoel of schaamte
Je kunt behoorlijk gebukt gaan onder gevoelens van boosheid, angst, schuldgevoel of schaamte! Zeker als ze alsmaar weer opduiken. In de gesprekken die ik voer, gaat het regelmatig over patronen die iemands plezier en effectiviteit negatief beďnvloeden.
Lees meer
Geplaatst op: 15-03-2016.

Zelfredzaamheid
Ik heb ze gisterenavond uit bed getrommeld, die twee zonen van mij (12 en 10). Het was al tegen half twaalf en ze lagen heerlijk te slapen. Het was een bewuste keuze om ze in hun slaap te storen. Met luide stem maakte ik ze wakker. Of ze onmiddellijk uit bed wilden komen om hun fietsen binnen te zetten. Uit gemakzucht hadden ze het moment om hun mountainbikes in de garage te parkeren alsmaar voor zich uitgeschoven. Om ze tenslotte te vergeten. Stel je voor dat ze een minuut moesten missen van hun tablet!
Lees meer
Geplaatst op: 01-03-2016.

Inspiratie II
Gisteren was er zo’n onverwacht moment van inspiratie. Ik zapte naar Ivo Niehe en zag een interview met de uitvinder van Kapla. Je weet wel, die leuke kleine houtjes voor kinderen om mee te bouwen. Kapla blijkt de afkorting van KAbouter PLAnkjes. Grappig, nooit geweten. Wel dat mijn kinderen erg blij zijn met dit cadeau dat ze een paar jaar geleden kregen van een nichtje uit Goes.
Lees meer
Geplaatst op: 01-02-2016.

Ander werk? Ben je in beeld?
Ik hoor heel vaak in de spreekkamer of op de werkvloer ‘laat mij nou maar gewoon mijn werk doen, ik hoef niet zo nodig op de voorgrond. ‘ Het treft met name de generatie die van hun vader of moeder heeft gehoord dat bescheidenheid siert. Misschien weet je zelf ook nog wel hoe trots je was als je een complimentje kreeg voor het feit dat je bescheiden was.
Lees meer
Geplaatst op: 24-01-2016.

CV paraat? Een noodzakelijk kwaad
Ik ken niemand die het fijn vindt om een CV te maken of aan te passen. Het is vervelend, saai en tijdrovend. Bovendien pijnigt het je hersens. Zie het ook allemaal maar eens op twee A-4tjes te krijgen!
Lees meer
Geplaatst op: 18-01-2016. Gewijzigd op: 19-01-2016.

'Niet volmaakt, wel tevreden', leidt tot De Zoete Citroen
Het is misschien veiliger deze persoonlijke ontboezemingen achterwege te laten, maar ik heb niets te verbergen. Ik wil een inspiratiebron zijn, mijn klanten laten weten dat het veilig is bij mij. Dat ik snap dat je (tijdelijke) problemen hebt of worstelt met jezelf. Ongeacht je verhaal. Ik ben oordeelloos.
Lees meer
Geplaatst op: 08-01-2016. Gewijzigd op: 09-01-2016.

Mijn wens voor jou: vertrouwen
Nu de liefste kerst- en nieuwjaarswensen op de mat vallen en te lezen zijn op mijn tijdlijn, is het mijn beurt iedereen het beste te wensen. Als ik denk aan het mooiste cadeau dat ik ooit gekregen heb, is dat vertrouwen. Dat is dan ook mijn wens voor 2016 aan jou.
Lees meer
Geplaatst op: 23-12-2015.

Welke zure citroenen zijn welkom bij De Zoete Citroen?
Problemen kunnen je leven beheersen, maar zijn over het algemeen gelukkig van tijdelijke aard. Als jij een zure citroen ervaart, help ik je er graag een zoete overwinning van te maken.
Lees meer
Geplaatst op: 03-11-2015.

Het verhaal van Loes van Bommel, 21 jaar
Vandaag sprak ik Loes, winnares van ‘Make the perfect dress for success!’, ik was erg benieuwd naar haar verhaal. Wat maakte nou dat zij de wedstrijd gewonnen heeft? Was het alleen de jurk of waren er nog meer zaken die een rol hebben gespeeld?
Lees meer
Geplaatst op: 14-10-2015. Gewijzigd op: 15-10-2015.

Toon ballen!
Het grootste cadeau dat je jezelf kunt geven, is het aangaan van een uitdaging. Iets doen wat je eigenlijk niet durft, maar wat je wel ontzettend graag zou willen durven. Er voor gaan. Neus dicht en springen maar! Ervaren dat het lukt. De energie beleven die het oplevert. De kick ervaren, het gevoel van euforie. Victorie! Dat heb ik toch maar mooi geflikt!
Lees meer
Geplaatst op: 13-10-2015.

Ik heb als grootste valkuil...
Bereik je wat je bereiken wilt, als je je blijft gedragen zoals je nu doet?
Deze vraag stel ik in verschillende situaties aan werkzoekenden met wie ik in gesprek ben of aan mensen die privé of zakelijk vastlopen. Het antwoord heb ik niet, dat weet alleen de persoon tegenover mij. Wat ik wel weet, is dat deze vraag heel effectief is. Hij is confronterend en zet mensen aan het denken. Men voelt buikpijn of hoofdpijn opkomen, een teken aan de wand. Deze vraag werkt als een spiegel.
Lees meer
Geplaatst op: 10-07-2015.

Inspiratie
Ze waren niet veel ouder dan mijn eigen kinderen, de onbekende jongens die me vanavond een verzoek deden. Stoer kwamen ze aangefietst. Twee heel verschillende mannetjes, maar allebei breed lachend. Ik was de tuin aan het doen, toen de blonde van de twee het woord tot me richtte. Of ik iets met ze wilde ruilen, wat van meer waarde was dan ze in hun hand hadden.
Lees meer
Geplaatst op: 19-05-2015. Gewijzigd op: 20-05-2015.

Kom maar bij mij
Jaren terug werd ik getest toen ik aan mijn studie Bedrijfskunde begon. Ik herkende mezelf absoluut in de uitslag, commercieel goed ontwikkeld, maar ook zo zorgzaam als een verpleegster. Geen alledaagse combinatie. Men was bang dat ik mogelijk in een spagaat zou komen. Maar nee, ik vind beide kanten in mij goed te combineren. Het is toch ook zo dat commercieel betekent dat je goed voor de klant zorgt? Dat je gaat voor de lange-termijn-relatie en niet voor het snelle gewin?
Lees meer
Geplaatst op: 19-04-2015.

Stap uit de schaduw
Stap uit de schaduw…

Pasen gaat over een nieuw begin. Het valt samen met de lente. Dartelende lammetjes, knoppen in de bomen, de eerste warme dagen van het jaar. Om te geloven dat elke dag een nieuw begin kan zijn, hoef je maar naar buiten te kijken. Wie had gedacht dat we vandaag een strak blauwe lucht zouden ervaren, terwijl het gisteren nog zo grijs en grauw was? Iedere dag biedt nieuwe kansen.

Wat heb jij nodig om die kansen te pakken?
Lees meer
Geplaatst op: 04-04-2015.

Actie!
Het verschil tussen verder komen en het bij een droom laten, is actie. Een van de eerste vragen die ik stel, is wat men al ondernomen heeft om verandering in de situatie te brengen. Ik kan je vertellen dat velen nauwelijks actie hebben ondernomen. Ze dromen al jaren van een betere baan of een andere omgeving, maar werkelijk stappen zetten, een begin maken, is er nog niet van gekomen.
Lees meer
Geplaatst op: 07-03-2015.

Spanningen overschaduwen meer dan je lief is
In het leven word je met enige regelmaat op de proef gesteld. Alle soorten relaties kunnen onder druk komen te staan, met je familie bijvoorbeeld, je partner, je kinderen of je werkgever. ‘Wat is wijsheid?’ vraag je je vertwijfeld af. Je wikt en je weegt, streept de voors en tegens tegen elkaar weg en doet dan uiteindelijk wat de meeste kans van slagen lijkt te hebben. Anderen volgen uitsluitend hun gevoel.
Lees meer
Geplaatst op: 10-02-2015.

Jouw zoete citroen
Je barst weer uit je voegen
Je loopt over van geluk
Het leven geeft genoegen
Je dag kan niet meer stuk

Lees meer
Geplaatst op: 15-01-2015. Gewijzigd op: 16-01-2015.

Horen of luisteren?
De meeste mensen kunnen wel horen, maar luisteren is wezenlijk anders. Pas als iemand naar je luistert, voel je je gehoord. Waar het op neer komt, is dat die ander onderkent wat belangrijk voor je is. Hij valt je niet in de rede, geeft geen commentaar, toont begrip en stelt vragen om helemaal duidelijk te krijgen wat je bedoelt en hoe je je voelt. Een goed luisteraar bevestigt ook dat hij snapt wat belangrijk voor je is, ongeacht zijn eigen beleving daarbij of zijn eigen belangen. Een goed luisteraar geeft alleen advies als je daar om gevraagd hebt.
Lees meer
Geplaatst op: 06-01-2015.

BAMM!
Soms gaan dingen anders dan gewenst. Het zit wat tegen, in je werk bijvoorbeeld of in je relatie. Het kan ook zijn dat je tijdelijk minder blij bent met jezelf of met je prestaties. Overall gezien ben je echter tevreden en waaien de meeste problemen vanzelf weer over. Het leven heeft nu eenmaal zijn ups en downs. Je trekt je schouders eens op en gaat mee met de stroom.
Lees meer
Geplaatst op: 09-12-2014.

De druppel
De druppel die de emmer doet overlopen, roept niet direct positieve associaties op. Maar die laatste druppel kan heel bevrijdend werken. Er komt een einde aan een periode van vertwijfeling, van wikken en wegen, van onbalans tussen hoofd en hart. Er komt een einde aan een behoorlijke energievreter.
Lees meer
Geplaatst op: 08-11-2014.

Begin!
Wat is er erger dan spijt als in ‘Had ik maar…’ Hoewel deze gedachte nergens toe zal leiden en in principe verloren energie is, kun je een ervaring als deze wel beschouwen als een leermoment. Passiviteit wordt zelden beloond. Waarom dan toch de neiging om te wachten op wat komen gaat of uit te stellen?
Lees meer
Geplaatst op: 12-10-2014.

De reis
Als het tegen zit en je ervaart zure citroenen, is het prachtig als je de smaak ervan na een tijdje als verfrissend kunt ervaren in plaats van zuur. Hoe meer veerkracht en support, hoe eerder je de nieuwe situatie die niet jouw voorkeur heeft, als een gegeven kunt accepteren. De realiteit onder ogen zien, acceptatie, is een van de fases van rouw na het verlies van je baan.
Lees meer
Geplaatst op: 11-10-2014.

De witte was
De vuile was ga je niet buiten hangen en zeker niet met dit weer. Maar hoe wit is je was eigenlijk voordat je besluit hem te laten wapperen? Als je Facebook bekijkt, lijkt het leven een grote hagelwitte Ariël-reclame. Lachende gezichten, goed gezelschap, altijd lekker eten en gezelligheid al om. Niks te bespeuren van financiële zorgen, ruzies of relatieproblemen.
Lees meer
Geplaatst op: 10-10-2014.

Hutsspot
Goed gezien. Hutsspot is inderdaad verkeerd gespeld. Het moet natuurlijk hutspot zijn. Maar het is juist deze spellingsfout, die mij van de laatste twijfels afhielp om ondernemer te worden. Ik zag het ruim drie jaar geleden op een groot reclamebord, van een eetgelegenheid die minstens twintig jaar bestond. Al mijn twijfels om voor mezelf te beginnen, vielen in één keer weg. Als iemand hutspot met twee ss’en schrijft en hij kan zich toch succesvol ondernemer noemen, wat hield mij dan nog tegen? Werkelijk! En zo geschiedde.
Lees meer
Geplaatst op: 09-10-2014.

Ik ben oké, jij bent oké
Ik ben oké, jij bent oké. Een hoofdregel als het gaat om het oplossen van conflicten. Je eigen belangen dienen én die van de ander. Mijn opleiding tot mediator is naast reuze interessant, ook een mooie spiegel. Het zinnetje ‘ik ben oké en jij bent oké’ doet mij wat. Ik kan zeker situaties voor de geest halen, waar ik meer oké was dan de ander of dat de ander meer oké was dan ik.
Lees meer
Geplaatst op: 08-10-2014.

Als een knoop in een rommellaatje
Toen ik recent met iemand sprak over het zichtbaar maken van talent, kwam zij met deze metafoor. Ik wil hem jullie niet onthouden, want ik vind hem te gek. Ik had aan een half woord genoeg, om er een stukje over te schrijven. Dit verhaal komt met stip op één in mijn top tien van beeldspraak.
Lees meer
Geplaatst op: 07-10-2014.

Effectief gedrag
Presteren moeten we allemaal. In welke rol we ook zitten, die van medewerker, zelfstandig ondernemer of leidinggevende. Wat we daarnaast gemeenschappelijk hebben, is het feit dat we mens zijn. Mensen met een verhaal. Een verhaal dat (tijdelijk) negatief van invloed kan zijn op je prestaties.
Lees meer
Geplaatst op: 06-10-2014.

Overwinningen op jezelf
No guts, no glory! Als je van een zure citroen, een zoete overwinning wilt maken, moet je dingen doen die je niet gewend bent. Je anders gaan gedragen bijvoorbeeld of anders gaan denken. Initiatief tonen leidt eerder tot nieuw geluk of mooie kansen dan passief gedrag.
Lees meer
Geplaatst op: 05-10-2014.

Plan B
Ik wil het hebben over plan B als plan A niet lukt. Als het niet loopt zoals je had gehoopt, volgen er meestal gevoelens van teleurstelling en misschien ook wel verdriet, frustratie of boosheid. Wie over voldoende veerkracht beschikt, laat de teleurstelling op zich inwerken en schakelt even later over op plan B. Als het niet gaat zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat!
Lees meer
Geplaatst op: 04-10-2014.

Voor iedereen die baangarantie overweegt
Wat is een mooier cadeau dan voor vol aan te worden gezien? Precies! Niks. Als opvoeder heb je de schone taak je kinderen vooral zelfstandig te maken, zodat ze zich weten te redden. Onder alle omstandigheden. Want als je eenmaal volwassen bent, is het de bedoeling dat je je eigen boontjes kunt doppen. Kun je dat niet, dan zul je alsnog heel snel volwassen moeten zien te worden, want het kan behoorlijk stormen. Soms als in een glas water maar heus ook wel met windkracht 10.
Lees meer
Geplaatst op: 03-10-2014.

Loslaten

Het leven heeft zijn ups & downs. Hoe ouder je wordt,  des te vaker dit bevestigd wordt. Afgelopen weekend was ik getuige van meerdere verdrietige gebeurtenissen in mijn omgeving. Wat kun je anders dan luisteren naar iemands verhaal en waar mogelijk een hart onder de riem steken? De oplossing vinden, kan helaas alleen de probleemeigenaar. Ik had ooit een docent met de volgende theorie: ‘Iedereen heeft recht op zijn eigen problemen.’ Wat klonk dat hard! Maar in de kern had ze gelijk. Ieder krijgt zijn portie en je hebt er maar mee te dealen. Lang niet gemakkelijk.

Lees meer
Geplaatst op: 02-10-2014. Gewijzigd op: 25-10-2014.

Veel meer dan werkzoekend

‘Het is jouw tijd nog niet’, ‘Laat de tijd zijn werk doen’, ’Komt tijd, komt raad’. Een aantal uitdrukkingen op een rij, die de spijker op de kop slaan. Als het je tijd niet is, moet je nog even geduld hebben, ook als het gaat om het vinden van een baan. Moeilijk! Dat snap ik helemaal, maar als je deze gezegdes echt tot je laat doordringen, bieden ze wellicht perspectief. Lucht. Je bent immers zoveel meer dan werkzoekend!

Lees meer
Geplaatst op: 01-10-2014. Gewijzigd op: 25-10-2014.


Copyright © 2019 | Judith Deliën - A: Koningsdiep 15, 5172 AT Kaatsheuvel - T: 0416-28 19 55 - M: 06-127 548 39 - E: judith@dezoetecitroen.nl