Blog - Veel meer dan werkzoekend


Veel meer dan werkzoekend

Een probleem als ontslag, werkzoekend zijn, kan je hele huis in beslag nemen. Het lijkt als een olifant in je kamer te staan. Afleiding zoeken is daarom een must. Je zinnen verzetten, net als relativeren. Waar ben je bang voor? Zijn al je angsten wel gegrond? Zijn het feiten of zijn de beren die je ziet, groter dan ze werkelijk zijn? Wat zijn je alternatieven, waar kun je wel invloed op uit oefenen? Laat je al je geluk overschaduwen door het gegeven dat je op dit moment geen baan hebt? Of maak je het beste van de omstandigheden en tel je al je zegeningen?

Het feit dat je een baan zoekt, is slechts een onderdeel van je leven, niet jouw hele leven. Het is wat het is. Onderneem naast het speuren naar vacatures, voldoende andere dingen die je energie geven. Ze hoeven beslist geen geld te kosten. Ga sporten, lezen of je huis opknappen. Pak een oude hobby op of ontdek een nieuwe, doe de dingen waar je voorheen geen tijd voor had. Doe dingen die je zelfvertrouwen een oppepper geven, die jou een woord van dank of compliment opleveren, die jouw talenten uitvergroten of je dromen een stukje dichter bij brengen. Kijk naar de voordelen van deze nadelige situatie.

Een olifant in jouw kamer, heb je daar zelf neergezet. En wanneer je op de bank gaat hangen, lijkt hij nog veel groter. Maak van het feit dat je werkzoekend bent geen olifant, het formaat van een gemiddelde Shetland pony is groot genoeg. Een paard als deze is bovendien makkelijk op de gang te plaatsen.

Kijk eens met andere ogen naar jouw omstandigheden. Maak van je zure citroen, een zoete overwinning! Support nodig? Neem dan contact met mij op via judith@dezoetecitroen.nl

Terug

Copyright © 2019 | Judith DeliŽn - A: Koningsdiep 15, 5172 AT Kaatsheuvel - T: 0416-28 19 55 - M: 06-127 548 39 - E: judith@dezoetecitroen.nl