Blog - De witte was


De witte was
Behalve als het gaat over ergernissen van materiŽle aard, zoals een deuk in een auto of een slecht werkende helpdesk, gaan we graag met de billen bloot. Niks zo lekker als massaal medeleven van je vrienden op het web. Ook verdriet bij overlijden of een ziekteproces, is voer voor Facebook en biedt troost.

Maar zorgen delen waar schaamte, eenzaamheid of gevoelens van mislukking spelen, is heel andere koek. Dat doe je niet via sociale media of je moet de bekende uitzondering op de regel zijn. Toch is het goed om juist dan hulp te zoeken en je zorgen te delen. Liefst met iemand die goed luisteren kan en integer is of met een professional. Want wie vraagt hoe het met je is, hoort gemiddeld genomen het liefst dat het goed met je gaat. Zit letterlijk niet te wachten op jouw vuile was of komt met adviezen die eerder op zijn eigen gevoelsleven slaan dan op die van jou.

Er is geen koe zo bont of er zit wel een vlekje aan. Wie in de put zit en Facebook bekijkt, doet er goed aan dat te beseffen. Bovendien is voorspoed fragiel, wat vandaag okť is, kan morgen helaas weer anders zijn. Koester daarom alle momenten van geluk. Voortdurend gelukkig zijn, is wat Robijn ons wil verkopen, maar niet reŽel. Sprookjes bestaan alleen in de Efteling! Vind een manier om met jouw zure citroenen om te gaan en geef ondertussen je gras water zodat het weer groener wordt.

Is ook jouw was niet zo wit meer? Heb je zorgen die niet verdwijnen met Facebook of een bakkie troost? Maak dan kennis met De Zoete Citroen voor loopbaanbegeleiding, mediation en coaching. Maak van jouw zure citroen een zoete overwinning! Bel met 06-127 548 39 of mail naar judith@dezoetecitroen.nl.
Terug

Copyright © 2019 | Judith DeliŽn - A: Koningsdiep 15, 5172 AT Kaatsheuvel - T: 0416-28 19 55 - M: 06-127 548 39 - E: judith@dezoetecitroen.nl