Blog - Als je ergens wilt komen, moet je niet remmen maar gas geven!


Als je ergens wilt komen, moet je niet remmen maar gas geven!
Als je gas geeft, richt je je op je doelen. Je laat je niet afleiden door zijpaden, tegenslagen, tegenwerking, afleidingen, tijdverspillers of wat dan ook. Met doelgericht werken, concentreer je je op doelen en resultaat. Je gaat ervoor!

Een (andere) baan vinden, vraagt om keuzes en prioriteren. Niet afgeleid worden betekent, dat je je niet laat leiden door zaken die niets of te weinig van doen hebben met het gewenste eindresultaat of de gewenste doelstellingen. Je werkt gericht naar je doelen toe. Je hebt een plan van aanpak en komt de afspraken met jezelf na.

Soms zit het tegen of beter gezegd: soms lijkt het tegen te zitten. Je krijgt de ene na de andere afwijzing. De doelen die je gesteld hebt, lijken onbereikbaar. Teleurstelling ligt op de loer, maar juist dan is het zaak om je focus scherp te houden en je niet te laten ontmoedigen. Hup, schouders eronder. Haren wapperend in de wind. Vertrouw op jezelf en je gaspedaal. Deze race ga je winnen!

Als je doelen stelt, ondervind je tegenwerking. Tenminste dat lijkt vaak zo. Als je de doelen niet had gesteld, had je het ook niet als tegenwerking ervaren. De kunst is om je niet te laten afleiden door wie of wat dan ook. Verspil je tijd dus niet. Spreek met jezelf af hoeveel uur je per week gericht werkt aan het vinden van die (andere) baan. Hou je daaraan en verlies je jezelf niet in het huishouden, je hobby of hangen op de bank. Stel je prioriteiten!

Mijn ervaring is dat werkzoekenden of zij die van baan willen veranderen meer bereiken met de zesde versnelling dan met een slakkengang.

En jij? Heb jij je voet op het gaspedaal of op de rem?

Power nodig? Bel met 06-12754839 of mail naar Judith@dezoetecitroen.nl
Terug

Copyright © 2019 | Judith DeliŽn - A: Koningsdiep 15, 5172 AT Kaatsheuvel - T: 0416-28 19 55 - M: 06-127 548 39 - E: judith@dezoetecitroen.nl