Blog - Begin!


Begin!
Omdat beginnen klaarblijkelijk zo moeilijk is! Neem lijnen bijvoorbeeld. Lijnen doen we in de regel vanaf maandag, maar hele volksstammen houden er een zesdaagse week op na. Zonder maandag, want van lijnen komt het nooit. Studeren doen we bij voorkeur als de kinderen het huis uit zijn. Net als reizen. Genieten van een goed leven doen we pas na ons pensioen en die sportschool blijft ook al jaren links liggen. Nu maar hopen dat er nog vele kaarsjes op de taart volgen…

Een goed einde willen we allemaal, maar een goed begin is een stuk lastiger. Dan komt het namelijk op onszelf aan. Want bij elk begin, hoort een eerste stap. Een drempel die genomen moet worden, een veer die we moeten laten. Iets los laten wat ons zo vertrouwd is en uit ons comfort stappen. Eng. Onwennig. Weerstand!

Wel eens een elastiekje gezien in slappe toestand. Hoe goed deed het zijn werk? Niet dus! Een elastiekje werkt pas, als je hem oprekt. Niet te ver, want dan knapt het. Maar wel oprekken, er even flink aan trekken, dan heb je er pas wat aan. Zo werkt het ook met ons. Willen zijn, is een kwestie van worden. Visualiseren. De ene voet voor de andere. Kijken en genieten van alles wat er op je pad komt. Jezelf inspannen. Groeien en jezelf verwonderen over alles wat je in huis blijkt te hebben. Had je dat maar eerder geweten!

Wie inspiratie nodig heeft, raad ik Begin! aan. Een boek vol wijsheden met spreuken die soms weinig zeggen maar vaak juist heel veel. En net die ene spreuk, die ene wijze raad, maakt dat je begint! En een zoete overwinning boekt!
Terug

Copyright © 2019 | Judith Deliën - A: Koningsdiep 15, 5172 AT Kaatsheuvel - T: 0416-28 19 55 - M: 06-127 548 39 - E: judith@dezoetecitroen.nl