Blog - De druppel


De druppel

Deze bekende druppel kan je gebeuren op je werk maar ook in je privéleven. De fase die eraan vooraf gaat, kenmerkt zich door hoop en valse hoop, door hopen tegen beter weten in. Soms duurt die periode eindeloos. Je blijft houvast zoeken en durft niet los te laten. Je laat de deur steeds maar op een kier staan in de hoop op betere tijden. Deze fase knaagt aan je. Je blijft verbonden met het verleden en durft de stap naar de toekomst niet te zetten. Je voelt dat deze situatie niet goed voor je is, maar je handelt niet. Je kunt niet handelen, want het is je tijd nog niet.

Maar die tijd komt heus, die kun je niet forceren. De tijd om de deur achter je dicht te slaan en het raam naar de toekomst open te zetten, komt vanzelf als de teleurstellingen zich maar blijven opstapelen, als je hoop niet verzilverd wordt, als je initiatieven voor verbetering of toenadering niet beantwoord worden. Het patroon waar je je in beweegt met je werkgever of partner blijft zich maar herhalen tot dat daar die druppel is. Opeens besef je dat het genoeg is geweest. Hoofd en hart liggen weer op één lijn en al je twijfels verdwijnen als sneeuw voor de zon.

De energie in je lijf gaat weer stromen, je gaat handelen. Je bent wakker geschud en hebt geen moment te verliezen. Het voelt als lente, tijd om alle ramen te openen en het bed flink op te schudden. Je blik die lange tijd naar binnen was gericht, heeft plots weer oog voor de oneindige mogelijkheden die de toekomst te bieden heeft. Je weet wat je te doen staat. Je bent er weer!

Geniet dus van die laatste druppel, hij maakt van jouw zure citroen een zoete overwinning!

Een luisterend oor kan heerlijk opluchten. Mail naar judith@dezoetecitroen.nl voor support.

Terug

Copyright © 2019 | Judith Deliën - A: Koningsdiep 15, 5172 AT Kaatsheuvel - T: 0416-28 19 55 - M: 06-127 548 39 - E: judith@dezoetecitroen.nl