Blog - Tussen je oren


Tussen je oren
Ik denk hierbij aan angst om te falen en angst om de verkeerde keuzes te maken. Afhankelijk zijn van het oordeel van anderen. Een gedachte als ‘ik mag geen fouten maken’, ‘dat gaat me toch nooit lukken’ of ‘wat zullen anderen dan wel niet van me denken?’ blokkeert enorm. Bovendien roepen deze gedachten de emotie angst op. Als angst vervolgens een te grote rol speelt, verlam je en onderneem je niets meer. Dan blijf je zitten waar je zit, ondanks je onvrede.

Van de week had ik een leuk maar pittig gesprek met een mannelijke klant. Hij wil van baan veranderen, maar angst speelt een heel grote rol. Hij wil door mij overtuigd worden van zijn kans op succes in een nieuwe baan of als ondernemer. Maar dat lukt mij natuurlijk niet. Bij elk argument dat ik aandroeg, had hij een tegenargument. Vertrouwen in een goede afloop, begint bij jezelf.

Hoe? Door positief te denken. Door blokkerende gedachten te vervangen door helpende gedachten. Hiermee kan ik je helpen, ik heb een kist vol gereedschap en veel geduld. Ben ook ervaringsdeskundig en deel gemakkelijk mijn eigen overwinningen, maar de rest is aan jou.

Soms lijkt het wel of ‘moeilijk denken’ in onze genen zit. Bij die geweldig leuke vrouw bijvoorbeeld die ik gisteren tegen het lijf liep in de supermarkt. Ken haar al een hele tijd. Zij is een rots in de branding, een kei in haar vak en een superlieve moeder en toch heel ontevreden met zichzelf. ‘Het zit tussen mijn oren’, gaf ze aan. I know! Ik kan haar helaas niet redden, dat moet ze zelf doen. Gelukkig heeft ze hulp. Heb groot vertrouwen in een goede afloop. Nu zij nog.

Dit filmpje is mijn favoriet. Do you dare to dream? https://www.youtube.com/watch?v=HhFxQlDPjaY&t=191s

Ook last van blokkerende gedachten? Mail naar Judith@dezoetecitroen.nl of bel met 06-12754839 www.dezoetecitroen.nlTerug

Copyright © 2019 | Judith Deliën - A: Koningsdiep 15, 5172 AT Kaatsheuvel - T: 0416-28 19 55 - M: 06-127 548 39 - E: judith@dezoetecitroen.nl