Blog - Werkstress en fysieke klachten


Werkstress en fysieke klachten

Ik begrijp heus wel dat dit nieuws een open deur is. Mijn punt is, dat ik de gevolgen zie van dit algemeen bekende feit. Ik zie waar mijn klanten onder gebukt gaan. Ik zie hoe mijn klanten worstelen met hun fysieke gezondheid en hun loyaliteit naar hun werkgever of gebrek aan assertiviteit. Mijn klanten gaan maar door, harder werken, kop in het zand, niet zeuren en ondertussen naar de fysiotherapeut of aan de pijnstillers. Word wakker! Ga aan de slag met de oorzaak. Deze baan is het niet (meer) voor jou! Dit gedrag levert je niets op.

Gelukkig komen mijn klanten tot de juiste inzichten. Ze hebben immers de stap al gezet om met mij in gesprek te gaan. Ze zijn toe aan verandering. Het doorbreken van oude patronen is echter geen peulenschil. Je grenzen aan gaan geven of daadwerkelijk van baan veranderen, zijn behoorlijk grote stappen. Daarom maak ik ze klein met de klant. Wat is wťl haalbaar?

De klant die ik van de week sprak, had winst geboekt door haar werktelefoon voor het eerst uit te schakelen op haar vrije dag. Zij werd daarvoor onmiddellijk beloond. Rust! En zo durft zij ook de volgende stap te gaan zetten. Zij heeft er inmiddels alles voor over om beter voor zichzelf te gaan zorgen. Drie jaar hevige rugklachten en een zware operatie hebben haar ogen geopend.

Nu zij beter voor zichzelf zorgt, merkt niet alleen haar werkgever dat. Ook het thuisfront ervaart de verandering. Haar man was gewend dat zijn koffie of koud pilsje elke avond werd aangedragen. De service die mijn klant op het werk bood, ging thuis gewoon door. Nu moet haar man vaker zelf aan de bak. Dat schuurt best een beetje. Toch is het noodzakelijk jezelf voorop te zetten als het gaat om fysieke en mentale gezondheid. Net als in het vliegtuig, zuurstof eerst naar jezelf en dan naar de rest.


Op naar een zoete overwinning! Op naar een betere balans en een goede gezondheid.

Ook beter voor jezelf gaan zorgen? Bel met 06-12754839 of mail naar judith@dezoetecitroen.nl

Terug

Copyright © 2019 | Judith DeliŽn - A: Koningsdiep 15, 5172 AT Kaatsheuvel - T: 0416-28 19 55 - M: 06-127 548 39 - E: judith@dezoetecitroen.nl