Blog - Voorbij je schoonheidsfoutje


Voorbij je schoonheidsfoutje
Als je gelooft dat je te bot bent, spreek je je niet langer uit, durf je je vleugels niet meer uit te slaan. Maak je je onzichtbaar, voel je je niet goed genoeg. Niemand die nog haar ware ik ziet. Het leidde tot twee demoties op haar werk. Van coördinator terug naar serveerster, terwijl ze zo veel meer kan. Maar nu durft ze dus niet meer. Het verdriet was haar aan te zien.

Ik ben mijn schoonheidsfoutje inmiddels voorbij. Geboren met een schisis. Mijn omgeving noemde het ‘een schoonheidsfoutje’, dat was lief bedoeld. Maar ik hoorde vooral ‘foutje’. Ik had een foutje! Voelde me lange tijd de mindere, durfde daardoor niet op te vallen, terwijl ik van binnen wist dat ik meer in mijn mars had. Ik worstelde met mijn uiterlijk. Wilde breken met mijn overtuiging dat ik vooral niet mocht opvallen. Opvallen stond namelijk gelijk aan het beantwoorden van vragen. ‘Wat heb jij daar gedaan?’, terwijl ze naar mijn lip wezen. Nou, ik kan je vertellen dat geen kind op die manier in de belangstelling wil staan. Dan maar liever onzichtbaar.

Toch voelde ik vanaf de middelbare school dat ik mezelf met deze gedachten en houding heel sterk tekort deed. Jammer dat ik mijn twijfels en onzekerheid met niemand heb gedeeld. Ik loste het allemaal alleen wel op. Op mijn 25e durfde ik voor het eerst lippenstift te dragen, om jaren later op mijn 38e in het blad Vrouw te staan met een paginagrote foto en een interview met als titel ‘Niet volmaakt, wel tevreden’. Dat was mijn zoete overwinning.

Schoonheidsfoutjes heb je in vele soorten en maten. Aan de buitenkant: te oud, te lelijk, te dik. Of juist van binnen: te dom, te onhandig, niet gewenst. Wie dit gelooft, wie hier naar leeft, komt niet waar hij komen wil. Als je volledig tot je recht wilt komen, als je al je kleuren wilt laten zien, moet je voorbij je schoonheidsfoutje. Daar weet ik alles van. Daar kan ik je bij helpen. Dat is De Zoete Citroen.

Bel met 06-12754839 of mail naar Judith@dezoetecitroen.nl
Terug

Copyright © 2019 | Judith Deliën - A: Koningsdiep 15, 5172 AT Kaatsheuvel - T: 0416-28 19 55 - M: 06-127 548 39 - E: judith@dezoetecitroen.nl