Blog - Net als toen


Net als toen
Tijdens loopbaanbegeleiding vraag ik ook regelmatig naar vroeger, bijvoorbeeld over je vrije tijd tijdens je periode op de lagere school. Laat ik mezelf als voorbeeld geven over het nut van deze vraag. Als kind had ik een aantal favoriete bezigheden. En als ik ze op een rijtje zet, zie ik onverwacht veel overeenkomsten met mijn huidige werkzaamheden. Ik doe eigenlijk nog steeds wat ik als kind zo leuk vond.

Journaaltje spelen
Ik vond het heerlijk om Ďjournaaltje te spelení, van een grote oude doos maakte ik een televisie. Die zette ik op mijn bureau en daar ging ik achter zitten, ik voelde me een echte presentatrice. Allerlei onderwerpen passeerden de revue en voor me zaten een paar vriendinnetjes te kijken en te luisteren. Een oudere neef mocht dan het weer presenteren. Need I say more?

Op avontuur
Ik vond het heerlijk om op avontuur te gaan, niet weten waar je uit komt. Daar had ik twee methodes voor. Ik schreef aan de keukentafel op een blaadje in willekeurige volgorde: links, rechts, rechts, links, links, rechts etc. Als dat blaadje helemaal vol stond, ging ik op pad. Ik volgde de aanwijzingen op papier en kwam dan zo maar ergens uit. Vond ik leuk. Mijn andere methode om op avontuur te gaan, was een willekeurige passant volgen. Die passant kwam doorgaans uit de supermarkt aan de overkant van de straat en die ging ik dan volgen met een vriendinnetje. Sinds ik werk, is voorspelbaarheid altijd aanleiding geweest om van baan/koers te veranderen.

De TIMPJES
Elke letter is de eerste letter van een voornaam, met uitzondering van de E. De T van Theo, mijn neef, de I van Ingrid, mijn nicht, de M van Marcel, mijn broer, de P van Pascalle, een vriendinnetje, de J van mijzelf en tenslotte de S van Sandra, mijn beste vriendinnetje. Samen vormden we club De TIMPJES met als thuisbasis de schuur van mijn nicht en tevens buurmeisje. Het was gebaseerd op De Vijf, een populaire kinderserie in die tijd. Opdrachten bedenken en uitvoeren, pamfletten maken. In mijn herinnering was ik de leider, zeker weten doe ik het niet.

Tja, er zijn echt wel parallellen met mijn huidige bezigheden. Mijn nicht, buurmeisje en vriendin van toen, Ingrid, zegt altijd Ďje was wel apartí. Haha, dat beschouw ik als een compliment.

Heel benieuwd naar jouw rode draad.


Mail naar judith@dezoetecitroen.nl of bel met 06-12754839
Terug

Copyright © 2019 | Judith DeliŽn - A: Koningsdiep 15, 5172 AT Kaatsheuvel - T: 0416-28 19 55 - M: 06-127 548 39 - E: judith@dezoetecitroen.nl