Blog - Opklimmen


Opklimmen
De wortels van een boom kun je vergelijken met de basis van je leven. Ze zeggen iets over wie je bent en waartoe je je geroepen voelt. De grond waar de boom in staat is een rijke bron van mineralen en voedingstoffen.

Een boom onttrekt niet alleen iets uit het netwerk waar hij zich in bevindt, maar geeft ook iets terug. Door schaduw en vruchten of noten te schenken trekt een boom de nodige dieren aan die ervoor zorgen dat de grond bemest wordt. Een boom geeft en neemt. Er vormen zich vruchten naar gelang zijn aard. Appels of peren, dadels of vijgen, druiven, bessen of zoete citroenen. Een zoete verfrissing voor iedereen die ervan proeft.


Als je weet wat de basis is van je leven en welke ‘vrucht’ je wilt produceren is het veel makkelijker om te bepalen wat je gaat doen. Ik ben aangekomen bij het punt om mijn acties te gaan optimaliseren. Deze vragen heb ik aan mezelf gesteld: ‘Waar ga ik mij op richten de komende tijd?’ Welke ambities heb ik op professioneel gebied? Hoe geef ik vorm aan mijn maatschappelijke bijdrage?


Ik heb het afgelopen jaar een duidelijke voorstelling van mijn ideale dag, week, maand en jaar gemaakt. Iets produceren waar mijn omgeving wat aan heeft, support geven op het gebied van werk dat TOEKOMSTPROOF is en MEEGAAT MET ZIJN TIJD, dat is mijn bestemming. Vanuit mijn wortels – loopbaanbegeleiding – , ga ik opklimmen. Ik ga opklimmen van loopbaanbegeleider naar ONDERNEMER IN EVIDENCE BASED EN GAMEBASED LOOPBAANBEGELEIDING.

Om tot deze bloei te komen, moet ik oude blaadjes gaan loslaten. Geen mediation en coaching meer, geen ouderwetse vragenlijsten en gedateerde hulpkaarten meer. Het is bijna 2019, tijd voor IVY career! Van loopbaanbegeleider word ik ondernemer in loopbaanbegeleiding met alles erop en eraan. Mijn plan heb ik helemaal uitgedacht, samen met mijn compagnon Pascalle. ‘Ivy’ betekent klimop. Klimop als metafoor voor jouw persoonlijke groei in de juiste richting.

Dit zijn de antwoorden op de vragen die ik mezelf het afgelopen jaar stelde:
• Waar ga ik mij op richten de komende tijd?’ IVY career, als ondernemer in evidence based en gamebased loopbaanbegeleiding
• Welke ambities heb ik op professioneel gebied? IVY career, als BV
• Hoe geef ik vorm aan mijn maatschappelijke bijdrage? Giving Back Tilburg, als lid van de stadscommissie Tilburg

De Zoete Citroen is niet dood, hij leeft. Hij leeft verder als IVY career, vanaf januari 2019.

Het mooiste wat ik je met IVY Career kan geven, is inzicht, lef en vertrouwen om de juiste keuzes te maken ten aanzien van je werk of dat nu in loondienst is of als zelfstandig ondernemer. Blijf me volgen via www.ivycareer.nl

Terug

Copyright © 2019 | Judith Deliën - A: Koningsdiep 15, 5172 AT Kaatsheuvel - T: 0416-28 19 55 - M: 06-127 548 39 - E: judith@dezoetecitroen.nl