Blog - Spanningen overschaduwen meer dan je lief is


Spanningen overschaduwen meer dan je lief is
Als mediator neem ik letterlijk in vele keukens een kijkje. Ik zie van heel dichtbij dat elk huisje zijn kruisje heeft. Maar de meeste indruk maakt nog altijd de veerkracht van mensen op mij. Het vermogen om zelf een oplossing te vinden voor zijn eigen problemen. Als men in staat is om voldoende assertief te zijn en tegelijkertijd ook de wil heeft om te luisteren naar de belangen van de ander, is er altijd een mogelijkheid om tot een oplossing te komen.

Als je het nieuws volgt, lijkt het erop dat velen geen moeite hebben om assertief te zijn. Toch is dat voor menigeen net zo moeilijk als voor anderen om sensitief te zijn. Beide elementen zijn nodig om tot een goede samenwerking te komen. Als je jezelf te kort doet, is dat geen goede basis voor langdurige vrede, als je de ander tekort doet evenmin. Om te weten wat de ander nodig heeft, moet je vragen stellen en de wil hebben om te luisteren. Om de ander te laten weten wat jij nodig hebt, moet je je uiten en je grenzen bewaken.

Niet eenvoudig. Maar als de belangen erg groot zijn of als de stress te groot wordt, kun je je laten bemiddelen om sneller weer een gelukkig leven te leiden. Want spanningen overschaduwen vaak meer dan je lief is. De Zoete Citroen helpt je bij het proces om samen met die ander het conflict uit de wereld te helpen of acceptabele omgangsvormen te bereiken.

De Zoete Citroen helpt alle partijen van hun zure citroen, een zoete overwinning te maken. Mail naar judith@dezoetecitroen.nl voor meer informatie.

P.S. Onderschat niet hoe jouw naaste omgeving eveneens lijdt onder jouw situatie.
Terug

Copyright © 2019 | Judith DeliŽn - A: Koningsdiep 15, 5172 AT Kaatsheuvel - T: 0416-28 19 55 - M: 06-127 548 39 - E: judith@dezoetecitroen.nl