Blog - Loslaten


Loslaten

Waar dromen in duigen vallen, is vaak sprake van groot verdriet. Accepteren en loslaten zijn dan misschien wel de moeilijkste fases (vertel mij wat) die je moet doorlopen. Zeker als je een vechter bent en niet gewend bent om op te geven. Maar tegen beter weten in doorgaan, is in de regel een aanslag op je welzijn. Dan wordt het tijd een andere koers te gaan varen. Eng! Misschien helpt een simpele metafoor om je angst om de controle te verliezen en los te moeten laten, te verkleinen.

Neem een pen in je hand, hou hem goed vast. Deze pen staat symbool voor je gedroomde toekomst die in duigen gaat vallen. Zorg dat je de controle hebt over je pen. Laat hem nu los, open je vuist zoals je ook je ideale toekomst los moet gaan laten. Heb je de opdracht uitgevoerd? Grote kans dat je je pen op de grond hebt laten vallen. Heb ik gelijk? Dat voelt niet fijn!

Doe nu de oefening opnieuw. Je pen is wederom je ideale toekomst die je los moet laten. Hou je pen goed vast. Keer je arm, zorg dat je handpalm naar boven wijst. Open je vuist. Je pen rust nu op je geopende handpalm. Je hebt hem losgelaten, maar hij is niet op de grond gevallen. Dat geeft rust! De kunst van het loslaten, is de kunst om alternatieven of hulp te vinden die het loslaten vergemakkelijken. Anders te kijken naar jouw probleem.

Ga aan de slag met de geoefende symboliek en projecteer hem op jouw situatie. Als je welzijn onder druk staat, is het zaak dit zo snel mogelijk te doen. Zorg dat jouw zure citroen, een zoete overwinning wordt!

Mocht jouw zure citroen gaan om baanverlies, dan is De Zoete Citroen jouw ideale partner. Stukken goedkoper dan het afkopen van baangarantie maar zeker zo effectief!

Terug

Copyright © 2019 | Judith DeliŽn - A: Koningsdiep 15, 5172 AT Kaatsheuvel - T: 0416-28 19 55 - M: 06-127 548 39 - E: judith@dezoetecitroen.nl