Blog - Actie!


Actie!

Men weet meestal niet waar te beginnen. Of de wens is niet sterk genoeg. Pas als de wens een ambitie is, is men vaak wel bereid vertrouwde zaken los te laten. Blijft men niet geketend aan dierbare collegaís of zekerheden als vaste werktijden en een dertiende maand. Men neemt liever genoegen met een zes of een zeven, omdat het bekend terrein is. Dan weet je tenminste wat je hebt.

Maar wat heb je te verliezen? Je hebt jezelf!

Of is dat juist het probleem? Dat je niet weet wat je talent is? Dat je denkt dat je niets anders kunt? Dat niemand op jou zit te wachten? Verlammende gedachtes die elke vorm van actie in de kiem smoren. Maar als je even rationeel stil staat bij alles wat je in het dagelijks leven doet, dan kan het niet anders dan dat je wel degelijk talenten hebt die op veel plaatsen goed gebruikt kunnen worden.

Het is een kwestie van ontdekken en zelfbewustzijn creŽren. Negatieve overtuigingen loslaten. En vervolgens een actieplan maken en dan natuurlijk de afspraken met jezelf nakomen. Van A naar B komen, begint met een eerste stap. Dat het moeite kost, is een gegeven, maar daar word je niet slechter van. Van langzaam doodbloeden in een verkeerde baan of omgeving wel.

Wat ook voorkomt is zwart/wit denken. Alles of niets. Als ik laat zien dat ook het grijze gebied, de weg der geleidelijkheid, mogelijkheden heeft, verdwijnen donkere gedachtes als sneeuw voor de zon. Biedt de toekomst wŤl perspectief.

Dus kom eens praten. Doe eens anders. Zet die eerste stap en mail naar judith@dezoetecitroen.nl.  


Terug

Copyright © 2019 | Judith DeliŽn - A: Koningsdiep 15, 5172 AT Kaatsheuvel - T: 0416-28 19 55 - M: 06-127 548 39 - E: judith@dezoetecitroen.nl