Blog - Inspiratie


Inspiratie
Ruilen?’ vroeg ik, ‘willen jullie iets ruilen?’ ‘Ja’, zei de donkere knul vervolgens, ‘we hebben net een theezakje verruild voor dit beeldje en nu willen we het opnieuw ruilen voor iets dat nog meer waarde heeft.’ Ik stond wat raar te kijken, geen alledaagse vraag. Maar die twee paar guitige ogen die me verwachtingsvol aankeken in hun blije gezichten, deden me mijn tuingereedschap opzij zetten. Ik nam het beeldje van ze over en zag dat het Maria was. Maria was geruild met een theezakje. Mooie deal.

Ik gaf het beeldje terug en beloofde binnen op zoek te gaan naar iets van meer waarde. Het toeval trof dat ik net drie kandelaartjes had gewonnen met een loterij. Ze zaten nog in de originele verpakking. Niet echt mijn smaak. Het duo was helemaal opgetogen. Hun moed, enthousiasme en onbevangenheid werd beloond met deze drie kaarsenhouders van glas.

Terwijl ik ze weg zag fietsen met deze waardevolle schat in hun handen, bestudeerde ik Maria. Die twee jongens konden niet weten wat dit beeldje voor mij betekent, ik beschouw deze ontmoeting dan ook als een waar cadeautje. Het beeldje is voor mij meer waard dan de geruilde kandelaars, maar vooral de spontaniteit en het onverwachte van deze ontmoeting is een bron van inspiratie.

Kijk eens wat je bereiken kunt als je met moed, enthousiasme en onbevangenheid je vraag stelt aan een vreemde. Als je je niet laat leiden door aannames en beren op de weg maar als je met lef en een missie op pad gaat.

Een theezakje verruilen voor een iets van grotere waarde. Fantasie werd werkelijkheid voor deze tieners. Ben benieuwd hoe ver ze gekomen zijn. Mij bezorgden ze in ieder geval een goed gevoel. Met de hoed in de hand komt men door het ganse land!

Welke weg bewandel jij om je te laten belonen met iets van een grotere waarde?
Terug

Copyright © 2019 | Judith Deliën - A: Koningsdiep 15, 5172 AT Kaatsheuvel - T: 0416-28 19 55 - M: 06-127 548 39 - E: judith@dezoetecitroen.nl