Blog - Het verhaal van Loes van Bommel, 21 jaar


Het verhaal van Loes van Bommel, 21 jaar
Laat ik voorop stellen dat ik op alle elf kandidaten apetrots ben. Zij hebben toch maar mooi het lef getoond om ten overstaan van een deskundige jury, een groot publiek en met name ten overstaan van Maik de Boer, hun sollicitatiejurk onder enorme tijdsdruk in elkaar te zetten en te presenteren. Echt knap, want er zijn wel veertig namen op Facebook gevallen, die het allemaal niet hebben aangedurfd.

Hoe dan ook, Loes durfde het wel en won de wedstrijd. Ik vroeg haar vanmorgen hoe zij zich had voorbereid in de aanloop naar 28 september jl. Wat mij opviel, was haar gedegen aanpak. Zij heeft me in eerste instantie gebeld om mij uit te vragen over de opdracht. Ik heb destijds geantwoord dat zij een sollicitatiejurk diende te maken die over het algemeen door werkgevers als representatief zou worden beschouwd.

Vanmorgen vernam ik van Loes, dat ik haar daarmee niet echt veel verder had geholpen. Loes had liever meer instructies gekregen, dat werkt voor haar het fijnst. Daarom heeft zij vooraf haar model uitgebreid geïnterviewd over haar wensen. Haar model José, ook werkzoekend, gaf aan welke lichaamsdelen ze het liefst benadrukt wilde zien en welke niet, wat haar smaak is, van welke kleur ze houdt en voor welk type baan de jurk geschikt zou moeten zijn. Wat ik hier zo mooi aan vind, is het feit dat Loes er alles aan heeft gedaan om het haar klant naar de zin te maken. Bovendien heeft ze actie ondernomen op de vraagtekens die ik bij haar had achtergelaten. Zo heeft zij de opdracht voor zichzelf werkbaar gemaakt.

Loes kwam met de instelling om de wedstrijd te winnen, maar beschouwde dit evenement vooral als een vruchtbare invulling van haar vrije tijd als werkzoekende. Een stap die logisch was binnen haar zoektocht naar inkomsten die voortvloeien uit het maken van kleding. Zij zag het ook als een goede netwerkmogelijkheid. Daarom had zij voor Maik en de zusjes van DressesOnly haar CV en portfolio meegenomen. Dat vind ik zo ontzettend sterk van haar! Zij heeft er in haar voorbereiding alles aan gedaan om eruit te halen wat er in zat. Zij wilde duidelijk haar visitekaartje afgeven.

Vorig jaar leerde ik ‘mijn’ bakkertjes beter kennen dan de kledingontwerpers gedurende de wedstrijd. Dat kwam omdat de taarten wel een tijdje de oven in moesten en er meer ruimte was voor een leuk gesprek. Tijdens ‘Make the perfect dress for success!’ was elke kandidaat de gehele dag geconcentreerd bezig met zijn of haar naaimachine en jurk. Pas vandaag leerde ik Loes dus beter kennen. Een bescheiden dame met een enorm doorzettingsvermogen. Ooit ervoer zij een zure citroen door haar dyslexie. Maar door haar talent aan te boren én de wil om te laten zien wat ze kan, is zij hard op weg naar haar zoete overwinning!

Loes is na de wedstrijd benaderd om aan een kostuumdrama mee te werken, een bioscoopfilm. Zij maakt nu kleding uit de Dickensperiode. Op basis van een stage weliswaar, want geld is er helaas weinig. Het mooie is dat zij dit doet in samenwerking met gerenommeerde ontwerpsters uit Amsterdam. Nu zij voor de liefde Eindhoven heeft verlaten en een nieuw netwerk moet opbouwen rondom haar nieuwe woonplaats Gouda, is ook deze stage een heel mooie en zinvolle stap op weg naar haar ideaal.

Alles succes Loes! Ik ondersteun je waar ik kan samen met DressesOnly, Gerdy’s Grafisch Adviesbureau, Zoutewelle Accountants, Rabobank De Langstraat en Topsecretariaatsservice Maria van Dun.
Terug

Copyright © 2019 | Judith Deliën - A: Koningsdiep 15, 5172 AT Kaatsheuvel - T: 0416-28 19 55 - M: 06-127 548 39 - E: judith@dezoetecitroen.nl