Blog - Mijn wens voor jou: vertrouwen


Mijn wens voor jou: vertrouwen

‘Ze kan het wel.’ Dat is wat mijn vader altijd zei. Net mijn zwemdiploma behaald en niet veel ouder dan vijf of zes, stond ik op de hoogste duikplank. Mijn moeder vond het maar niks, maar mijn vader keek mij vol vertrouwen aan vanuit het zwembad dat onder mij lag. Ondanks de hoogte, was dat voldoende reden om aan mijn wens om in het diepe te springen gehoor te geven.

‘Ze kan het wel.’ Nog dagelijks draag ik deze woorden met me mee. Mijn moeder stimuleerde mij om te studeren en later om te blijven werken. Als ik twijfelde over de haalbaarheid, gaf zij mij stimulans. ‘Dat kun jij wel!’ En dan ging ik er weer voor.

En ik zag meer vertrouwen om mij heen. Het vertrouwen van mijn oma’s. Zij geloofden in God. Was dat niet de reden dat de een altijd warm en goedlachs was en de ander zo sterk ondanks alles? Ik geloof van wel, ook zij hadden vertrouwen.

Als iets of iemand je vertrouwen geeft, geeft dat vleugels. Vertwijfeling slaat om in moed. Aarzeling in lef. Verzamel mensen om je heen die je vertrouwen geven, die je steunen. Zoek de zon op en tel je zegeningen. Put kracht uit de natuur of een boek. Het maakt niet uit, als het je maar vertrouwen geeft.


Ik wens je alle vertrouwen in 2016!

Terug

Copyright © 2019 | Judith Deliën - A: Koningsdiep 15, 5172 AT Kaatsheuvel - T: 0416-28 19 55 - M: 06-127 548 39 - E: judith@dezoetecitroen.nl