Blog - Ander werk? Ben je in beeld?


Ander werk? Ben je in beeld?

Ook bescheiden? Grote kans dat je op foto’s achter anderen kruipt en dat je van jezelf niet hoeft uit te blinken in profileren. Jouw bijdrage spreekt voor zich.

Alleen weet je dan nog niet dat iets goed doen of iets goed kunnen, ook betekent dat je jezelf zichtbaar maakt. Als je jezelf niet zichtbaar maakt, weten mensen niet wie je bent, waar ze je kunnen vinden en hoe goed jij past bij hun vacature. Simpel gezegd, als je jezelf niet zichtbaar maakt, loop je kansen mis.

Het belangrijkste voor iemand die (ander) werk wil, is in beeld te komen bij potentiële werkgevers. Stel je komt in de lift een manager of collega tegen die je verder kan helpen in je carrière, wat vertel je dan in de tijd dat de lift naar boven of beneden gaat? Wat vertel je in 60 seconden en hoe raak je in die korte tijd de essentie van je verhaal? Dat vraagt om oefening!

Het begint bij het hardop uitspreken dat je iets goed doet. Als jij al geen vertrouwen in jezelf toont, hoe kun je dan van je toekomstige werkgever verwachten dat hij of zij je vertrouwt en je geloofwaardig vindt? Je bescheidenheid kan flink dwars liggen. Durf deze dan ook overboord te gooien.

Als er iemand bang was op het gebied van zichtbaarheid, dan was ik het wel. Bang dat ik door de mand zou vallen, bang om raar gevonden te worden, bang om in de belangstelling te staan. Eenmaal student af, leerde ik mijzelf te focussen op het feit dat ik met zichtbaarheid meer kon bereiken dan met onzichtbaarheid. Dat ik soms al dagen vooraf nerveus was, nam ik voor lief.

Wil je sneller een nieuwe baan? Ervoor zorgen dat je uitgenodigd wordt voor een sollicitatiegesprek? Zorg dan dat je een persoonlijke pitch paraat hebt, waarin jij enthousiast vertelt wie je bent en waar je goed in bent. Op vrijdag 29 januari a.s. geven we je van 9.30 tot 10.30 uur handige tips & tricks voor het maken van een persoonlijke pitch.

Maar écht opvallen doe je pas met een eigen pitch film. Als je lef hebt, kun je direct na de workshop je eigen CV-videopitch laten maken door SuraMedia Producties met €25,- korting!*


*Normale prijs € 175,- incl. 1 uur opnames, regie en montage (ex. BTW). Het leer- en werktheater van De Zoete Citroen, vrijdag 29 januari 9.30-10.30 uur. Het Klavier, Anton Pieckplein 4 Kaatsheuvel. Parkeren op 100 meter loopafstand aan de Huygenstraat 73 in Kaatsheuvel.

Koop je theaterticket à €5,- vrijdag a.s. bij Het Klavier, via judith@dezoetecitroen.nl of bel met 06-12754839.
Terug

Copyright © 2019 | Judith Deliën - A: Koningsdiep 15, 5172 AT Kaatsheuvel - T: 0416-28 19 55 - M: 06-127 548 39 - E: judith@dezoetecitroen.nl