Blog - Plan B


Plan B
Plan B heeft minimaal het volgende ingrediŽnt in zich: Geef nooit op! Een heel lieve vriendin van mij, had zoín zure citroen te verwerken. Haar werkgever veranderde eenzijdig haar standplaats. Leeuwarden! Als je in het zuiden woont, is dat geen sinecure. Verhuizen was geen optie. Daarmee werd ze boventallig. Ze koos voor loopbaanbegeleiding en nam haar eigen wensen serieus.

Nu het dan toch zover gekomen was, wilde ze een carriŤreswitch bewerkstelligen. Na vijftien jaar schadebehandelaar te zijn geweest, wilde ze verder als woonconsulent bij een wooncorporatie. Ze startte met vrijwilligerswerk als buurtbemiddelaar. Haar talent is dat ze goed kan luisteren, mensenkennis heeft en mensen kan verbinden. Ze is een warm persoon!

Haar loopbaanbegeleider zag dat niet zitten. Er waren slechts tien maanden gegeven om haar aan een nieuwe baan te helpen. Dan is haast geboden. Dan is ervaring in je vak een absolute must. Elke vacature die mijn vriendin kreeg voorgeschoteld, betrof dan ook een vacature in de verzekeringen.

Om een lang verhaal, kort te maken. Mijn vriendin hield vast aan plan B. Geen gemakkelijke keuze. Conflicten op het werk, stress thuis (haar partner vond er ook van alles van) en veel twijfels na elke afwijzing van potentiŽle werkgevers. Deed ze er wel goed aan? Ook de financiŽn gingen opspelen. Die tien maanden waren inmiddels al lang verstreken. Ze belandde in de WW. Maar ze gaf niet op!

Ze benutte LinkedIn tot aan het gaatje. Peuterde kleine stages en nog kleinere stages los. Maar op een dag herinnerde een connectie van LinkedIn zich mijn vriendin toen hij bij een zwangerschapsverlof dringend om iemand verlegen zat. Dankzij positieve referenties van haar stages, werd ze aangenomen. Haar zure citroen werd een zoete overwinning. Gisteren heeft ze te horen gekregen dat ze nog een jaar mag blijven. Ik ben apetrots op haar!

Wie in hetzelfde schuitje zit, hoeft dit niet allemaal alleen te doen. De Zoete Citroen helpt je van zure citroenen, zoete overwinningen te maken!
Terug

Copyright © 2019 | Judith DeliŽn - A: Koningsdiep 15, 5172 AT Kaatsheuvel - T: 0416-28 19 55 - M: 06-127 548 39 - E: judith@dezoetecitroen.nl