Blog - Boosheid, angst, schuldgevoel of schaamte


Boosheid, angst, schuldgevoel of schaamte
Eerst behandel ik de theorie om op een veilige en eenvoudige manier inzicht te geven en vervolgens verken ik met mijn klant waar zijn of haar gevoelens vandaan komen. Wat moet hij of zij vervolgens aan zijn/haar gedachten, overtuigingen en betekenissen veranderen om plezier en effectiviteit terug te vinden?

Een simpel voorbeeld. Waarom ervaart de een file als zijn grootste ergernis en de ander als ruimte om even ongestoord te bellen? Je ergeren is niet effectief, laat staan dat het plezier oplevert. Hoe kun je dit gevoel ombuigen?

Het is mijn ervaring dat met enkele sessies, al veel verbeterd kan worden. Inzicht en bewustwording zijn de eerste stappen naar verandering. Het feit dat iemand mij om ondersteuning vraagt, geeft al aan hoe gemotiveerd iemand is om met zichzelf aan de slag te gaan. Men voelt dat er in de huidige situatie kansen aan hem of haar voorbij gaan en daar wil men zich niet langer bij neerleggen.

Schaam je je voor negatieve feedback of zie je het als een kans om beter te worden? Het is aan jou!

Meer weten? Bel met 06-12754839 of mail naar  judith@dezoetecitroen.nl
Terug

Copyright © 2019 | Judith DeliŽn - A: Koningsdiep 15, 5172 AT Kaatsheuvel - T: 0416-28 19 55 - M: 06-127 548 39 - E: judith@dezoetecitroen.nl