Blog - Overwinningen op jezelf


Overwinningen op jezelf
Doe als Helga van Leur, meteoroloog en tv-presentatrice van het weer bij RTL in Margriet 22, 2014: ĎAl mijn hele leven neem ik stappen buiten mijn comfortzone. Ik denk heel vaak dat ik iets niet kan, maar ik probeer het toch. En als het dan lukt, met al het vertrouwen dat anderen in mij hebbenÖDat geeft zo veel voldoening. Het zijn overwinningen op mezelf.í Helemaal in de gedachte van De Zoete Citroen.

Feit is dat jouw zure citroen, jůuw probleem is. Hoeveel mensen ook met je meedenken of support bieden, jij bent aan zet. Dat kan verlammend werken en angst inboezemen. Hoe moet je verder? Ook al is je situatie niet rooskleurig, hij is je wel vertrouwd. Onprettig, maar in ieder geval minder eng dan een nieuwe weg inslaan. Totdat je beseft dat het zo niet langer kan. Je welzijn staat ver onder druk en je voelt dat het tijd wordt voor een nieuwe stap. Pas als jezelf de noodzaak voelt, is het jouw tijd om die nieuwe weg in te slaan en het oude vertrouwde los te laten. Hoe onwennig ook.

Hoe hoog een berg ook mag zijn, elke bergbeklimmer neemt hem stap voor stap. Dat is de enige manier. Niet te ver vooruit kijken, dan lijkt hij nog steiler. En hulpmiddelen gebruiken, wat je maar nodig hebt om je doel te bereiken. Dat kunnen cursussen zijn, deskundige adviezen die je op weg helpen of misschien wel een heel nieuwe look. Wat het ook is, laat je niet weerhouden van je goede voornemens. Maak er werk van, doe alles wat binnen je bereik ligt. En dat waar je geen invloed op hebt, laat je links liggen.

Ook weten wat jouw cirkel van invloed is? Neem dan contact op via judith@dezoetecitroen.nl. Maak van jouw zure citroen, een zoete overwinning!
Terug

Copyright © 2019 | Judith DeliŽn - A: Koningsdiep 15, 5172 AT Kaatsheuvel - T: 0416-28 19 55 - M: 06-127 548 39 - E: judith@dezoetecitroen.nl