Blog - Effectief gedrag


Effectief gedrag
Vandaag twee mooie mensen ontmoet. Twee vrouwen die op het eerste oog weinig overeenkomsten vertonen. De een jong, slim en een paar jaar van school, de ander alleenstaande moeder van twee volwassen kinderen met ruim twintig jaar werkervaring. Beiden weten niet wat ze willen en wat ze kunnen. Dat beperkt je, als je werkgever besluit met je te stoppen. Allebei zijn ze onzeker. De een wenst dat ze meer ervaring had en de ander wenst dat ze jonger zou zijn.

Beiden weten niet waar hun kwaliteiten liggen. Ik wil ze graag leren kennen, ik heb een groot deel van hun verhaal gehoord. In een notendop, maar toch. Genoeg om wederom te beseffen dat het leven je geen zure citroenen spaart. Ik probeer oordeelloos te luisteren en te horen wat ze zeggen. Te snappen waarom bepaalde dingen belangrijk voor ze zijn en hoe hun belemmerende overtuigingen zijn ontstaan (ik kan het toch niet, ik ben niet goed genoeg, ik ben te oud, ik heb te weinig ervaring, etc).

Ik hou ze voor dat hun veerkracht hen in staat stelt ook van deze zure citroen, een zoete overwinning te maken. Als eerdere obstakels succesvol overwonnen zijn, ligt ook het vinden van een baan binnen je bereik. Een kwestie van effectief gedrag. Ga daar vooral energie in steken. Effectief gedrag is bovendien voor elk type mens haalbaar. Of je nu introvert of extravert bent, heel assertief of juist coŲperatief. Leeftijd en opleiding doen er ook niet aan toe. Laat staan of je medewerker, werkgever of leidinggevende bent.

Hoe effectief is jouw gedrag? Bij twijfel, gewoon even contact opnemen met De Zoete Citroen. Mail naar judith@dezoetecitroen.nl
Terug

Copyright © 2019 | Judith DeliŽn - A: Koningsdiep 15, 5172 AT Kaatsheuvel - T: 0416-28 19 55 - M: 06-127 548 39 - E: judith@dezoetecitroen.nl