Blog - Wat is geluk?


Wat is geluk?
Mijn methode was het dagelijks bewust zoeken naar momenten van geluk. Gewoon heel klein. Een woord of een gebaar of de lach van mijn kinderen. De zon die opkwam of een bepaalde geur. Zo had ik elke dag wel iets waar ik blij van werd. Kort, maar toch. Genoeg om hoop te houden op betere tijden en me staande te houden. Ook mijn vertrouwen in een goede afloop was rotsvast. Hoe die goede afloop eruit zou zien of wanneer die zou komen, wist ik niet. Maar het vertrouwen in een goed einde verloor ik nooit. Dat gaf me kracht. Bovendien probeerde ik alles wat ik in me had in te zetten om die goede afloop naar me toe te trekken.

De steun van familie en vrienden is absoluut een voordeel, maar zelden de oplossing. Het komt er toch op neer dat je het zelf moet doen. Stap voor stap. Zoals je een berg beklimt. Die top haalt niemand ineens, maar zeker niet door stil te staan of uitsluitend naar boven te turen. Stappen maken, is een vereiste om later te genieten van het uitzicht. Onderken welke stappen nodig zijn en ga ermee aan de slag. Steek al je energie in zaken waar je invloed op hebt. Waar je geen invloed op hebt, laat je links liggen en de rest pak je aan. Met twee handen. Dwars door de pijn of twijfel heen.

Vanwaar dit verhaal? Door twee verschillende ontmoetingen kort na elkaar. De ene ontmoeting met een rijke man en de andere met een berooide vrouw. De ťťn denkt gelukkig te worden van geld en de ander heeft geld maar denkt pas gelukkig te worden als hij voor een baan durft te kiezen die nauwelijks iets oplevert maar dicht bij zijn hart ligt. Beiden doen niet wat nodig is voor een zoete overwinning. Wat hebben zij veel gemeenschappelijk wat op het eerste gezicht niet zo lijkt te zijn.

Ik weet dat beiden het geluk zullen vinden door op de eerste plaats te vertrouwen op zichzelf en in de tweede plaats door stappen te zetten. Niet overhaast, maar wel gestaag. Voet voor voet.

Beste A en lieve P, ik heb alle vertrouwen in jullie veerkracht en zelfredzaamheid. Op naar een zoete citroen!

Meer weten of hulp nodig? Bel met 06-127 548 39 of mail naar Judith@dezoetecitroen.nl
Terug

Copyright © 2019 | Judith DeliŽn - A: Koningsdiep 15, 5172 AT Kaatsheuvel - T: 0416-28 19 55 - M: 06-127 548 39 - E: judith@dezoetecitroen.nl