Blog - Mijn leven is van mij


Mijn leven is van mij
‘Ja, ja, dat is makkelijk praten. Hoe moet het dan met mijn financiën? Wat zullen anderen wel niet denken? Als ik dat zou doen, heeft dat heel wat consequenties!’ Klopt! Kiezen voor jezelf heeft consequenties. En je overziet ze vast niet allemaal. Ze boezemen je angst in en je wordt er onzeker van. Maar als de pijn te groot is of de prijs te hoog die je betaalt voor je huidige situatie, dan komt er wel een oplossing voor alle vragen die je bezighouden. Met veerkracht en inzet is elke volwassene in staat zijn eigen problemen op te lossen, gezondheid uitgezonderd.

Als je kunt denken ‘de wereld ligt aan mijn voeten, dit is de eerste dag van de rest van mijn leven’, geeft dat zoveel energie, dan is elk obstakel een peulenschil in vergelijking tot ‘ik kan toch niks, niemand zit op mij te wachten, ik ben het niet waard, te oud, te lelijk, het is te laat enzovoorts’. Als je beseft ‘mijn leven is van mij’, dan kun je leven met consequenties als een kleiner huis, een andere auto, minder vakanties of een vrijgezellenbestaan. ‘Hoe ik dat zo zeker weet?’ Uit (eigen) ervaring.

‘Is een zoete overwinning altijd zo rigoureus?’ Nee hoor! Het zit hem zeker ook in andere zaken als beter voor jezelf te leren zorgen door simpel ‘nee’ te kunnen zeggen, in het openbaar te leren spreken, te durven netwerken, een studie op te pakken, een ruzie op te lossen, je te kwalificeren voor een opleiding, een carričrestap te maken, te ontdekken wat je talenten zijn enzovoorts. Een zoete overwinning is voor iedereen iets anders en volgt als je je nek durft uit te steken, als je het er niet bij laat zitten, in jezelf gelooft en investeert of hulp vraagt.

Ook behoefte aan een zoete overwinning? Bel dan met 06-12754839 of mail naar judith@dezoetecitroen.nl
Terug

Copyright © 2019 | Judith Deliën - A: Koningsdiep 15, 5172 AT Kaatsheuvel - T: 0416-28 19 55 - M: 06-127 548 39 - E: judith@dezoetecitroen.nl