Blog - Waarden


Waarden
Erg? Niet per definitie. Wel iets om bij stil te staan en te ervaren hoe groot de vervreemding is. Je hebt tenslotte maar een leven en er is altijd een keuze. Je hoeft niet in een omgeving of bij iemand te blijven waar/bij wie je niet wilt zijn. Je waarden kunnen nou eenmaal in de loop van de tijd veranderen, een (groot) aantal neem je je leven lang mee. Het is maar net wat je onderweg allemaal tegenkomt en meemaakt.

Als gevoelsmens, ben ik mezelf erg bewust van mijn energie. Het vloeide de laatste tijd op een bepaald vlak weg. Tijd om in de spiegel te kijken. Ik ben eruit. Het is mijn vrijwilligerswerk als buurtbemiddelaar dat me niet langer gelukkig maakt. Mijn collega’s zijn toppers, maar degenen die conflicteren (lees buren die schelden, vloeken, tieren, treiteren en elkaar het leven zuur maken) hoeven mij niet langer een oefenterrein te bieden. Ik deel te weinig waarden en mijn leerdoel is bereikt. Ik kreeg bevestigd dat ik kan bemiddelen. Tijd om afscheid te nemen. Ze mogen het voortaan zonder mij oplossen. Ik richt me liever op positiviteit en het bemiddelen van conflicten op de werkvloer. Tot nu toe wordt daar tenminste niet met eieren gegooid of met poep gesmeten (ja, echt, je maakt wat mee als buurtbemiddelaar, hondenpoep onder andermans ruitenwisser schuiven bijvoorbeeld, bah!).

Het was een ware leerschool, je kunt het zo gek nog niet bedenken of het kwam voorbij. Conflicten op de werkvloer zijn ook heftig, maar in ieder geval niet vies. Tenzij het een vuil spelletje is natuurlijk. Hoe dan ook. Sta eens stil bij jouw waarden en in welke mate je ze ingevuld ziet op je werk of privé. Het kan een verademing zijn om te ontdekken dat je goed zit of juist een bevrijding als je de ruimte neemt om eraan te ontsnappen.

Een toost op één van mijn waarden, onafhankelijk zijn. Ik mag kiezen wat ik wil!

Mail naar judith@dezoetecitroen.nl of bel voor meer informatie naar 06-12754839
Terug

Copyright © 2019 | Judith Deliën - A: Koningsdiep 15, 5172 AT Kaatsheuvel - T: 0416-28 19 55 - M: 06-127 548 39 - E: judith@dezoetecitroen.nl