Blog Coaching


Voorbij je schoonheidsfoutje
ĎAls het gaat over De Zoete Citroen, waar ben ik dan met name van toegevoegde waarde?í Die vraag hield me in de ochtend bezig. Tijdens de lunch kreeg ik het antwoord al. Ik ontmoette een potentiŽle klant en we kwamen bij de boterham tot een goed gesprek. Zij leeft haar schoonheidsfoutje. Iedereen vertelt haar dat ze te bot is, maar ik zag juist een kwetsbare vrouw.
Lees meer
Geplaatst op: 29-05-2018.

Veerkracht
Ik heb veel respect voor mensen die ondanks vele tegenslagen er het beste van weten te maken. Wat is hun geheim? Veerkracht!
Lees meer
Geplaatst op: 17-03-2018.

Die ene rake vraag
Iedereen die wel eens een rake vraag gesteld kreeg, weet hoe krachtig het effect van die ene vraag op je is geweest. Hoeveel die ene vragende zin bij je teweeg bracht. Dat je je jaren later nog steeds herinnert dat die ene vraag jouw kijk op een bepaalde zaak volledig veranderde.
Lees meer
Geplaatst op: 05-11-2017.

Onzekerheid
Ik spreek veel capabele mensen die op het eerste gezicht niet gebukt gaan onder een gebrek aan zelfvertrouwen. Toch kunnen ook zij zich belemmerd voelen in hun ambitie. Ze zouden meer van zichzelf willen laten zien dan ze nu doen.
Lees meer
Geplaatst op: 20-06-2016. Gewijzigd op: 21-06-2016.

Boosheid, angst, schuldgevoel of schaamte
Je kunt behoorlijk gebukt gaan onder gevoelens van boosheid, angst, schuldgevoel of schaamte! Zeker als ze alsmaar weer opduiken. In de gesprekken die ik voer, gaat het regelmatig over patronen die iemands plezier en effectiviteit negatief beÔnvloeden.
Lees meer
Geplaatst op: 15-03-2016.

'Niet volmaakt, wel tevreden', leidt tot De Zoete Citroen
Het is misschien veiliger deze persoonlijke ontboezemingen achterwege te laten, maar ik heb niets te verbergen. Ik wil een inspiratiebron zijn, mijn klanten laten weten dat het veilig is bij mij. Dat ik snap dat je (tijdelijke) problemen hebt of worstelt met jezelf. Ongeacht je verhaal. Ik ben oordeelloos.
Lees meer
Geplaatst op: 08-01-2016. Gewijzigd op: 09-01-2016.

De reis
Als het tegen zit en je ervaart zure citroenen, is het prachtig als je de smaak ervan na een tijdje als verfrissend kunt ervaren in plaats van zuur. Hoe meer veerkracht en support, hoe eerder je de nieuwe situatie die niet jouw voorkeur heeft, als een gegeven kunt accepteren. De realiteit onder ogen zien, acceptatie, is een van de fases van rouw na het verlies van je baan.
Lees meer
Geplaatst op: 11-10-2014.

Overwinningen op jezelf
No guts, no glory! Als je van een zure citroen, een zoete overwinning wilt maken, moet je dingen doen die je niet gewend bent. Je anders gaan gedragen bijvoorbeeld of anders gaan denken. Initiatief tonen leidt eerder tot nieuw geluk of mooie kansen dan passief gedrag.
Lees meer
Geplaatst op: 05-10-2014.

Loslaten

Het leven heeft zijn ups & downs. Hoe ouder je wordt,  des te vaker dit bevestigd wordt. Afgelopen weekend was ik getuige van meerdere verdrietige gebeurtenissen in mijn omgeving. Wat kun je anders dan luisteren naar iemands verhaal en waar mogelijk een hart onder de riem steken? De oplossing vinden, kan helaas alleen de probleemeigenaar. Ik had ooit een docent met de volgende theorie: ĎIedereen heeft recht op zijn eigen problemen.í Wat klonk dat hard! Maar in de kern had ze gelijk. Ieder krijgt zijn portie en je hebt er maar mee te dealen. Lang niet gemakkelijk.

Lees meer
Geplaatst op: 02-10-2014. Gewijzigd op: 25-10-2014.


Copyright © 2019 | Judith DeliŽn - A: Koningsdiep 15, 5172 AT Kaatsheuvel - T: 0416-28 19 55 - M: 06-127 548 39 - E: judith@dezoetecitroen.nl