Laatst kreeg ik het mooiste compliment van een opdrachtgever:‘Je boekt prachtige resultaten en de mensen dragen je op handen.’ Die woorden deden mij veel. Ik schroom niet mijn persoonlijke ervaringen te delen en leef mijn motto ‘Willen zijn, is een kwestie van worden!’ Dat maakt mij geschikt om anderen te helpen bij hun uitdagingen. Hieronder lees je reacties die ik koester.
Grace: 'Ik volg nu bijna een jaar het leer- en werktheather van De Zoete Citroen. Ik word gesponsord door Wielerspecialist Kees Noorloos. In de leer- en werktheater wordt wekelijks een thema behandeld. Dit is zeer interessant. Ik heb veel tips en trucs kunnen gebruiken bij het zoeken naar een geschikte vacature, schrijven van sollicitatiebrieven enz. Na afloop is er gelegenheid om gezamenlijk iets te nuttigen. Dit is een leuke bijeenkomst waar iedereen (die allemaal in dezelfde situatie zitten) gezellig met elkaar gaat kletsen. Een leuke afsluiting van de week. Ik heb in de afgelopen periode veel meer geleerd dan bij mijn eigen mobiliteitstraject die ik had gekregen van mijn werkgever. Als ik Judith Deliën eerder had ontmoet, dan had ik gevraagd of ik mijn mobiliteitstraject bij Judith mocht volgen.'

Marian Koene: 'Je bent een vrouw met een hart van goud, met het hart op de juiste plaats en je staat altijd voor iemand klaar, om iemand te helpen, te laten groeien en leren op een creatieve manier en met respect voor de situatie waarin wij als werkzoekenden zitten.Het feit dat sommigen onder ons hun werk zijn kwijtgeraakt, in mijn geval na een 30 jarig dienstverband en zonder dat ik dat zag aankomen, doet heel veel met mensen, met hun zelfvertrouwen. Je kunt door een rollercoaster van verdriet gaan, woede, ‘ik doe er niet toe’, enz.. Jij biedt een luisterend oor, je geeft advies waar je iets mee kunt. Jij en jouw sponsors maken het voor ons mogelijk ieder vrijdag bij elkaar te komen, een inspirerend programma te volgen waar je sterker van wordt. Ook is het gezellig daarna gezamenlijk iets te drinken en ervaringen uit te wisselen. Je bent als werkzoekende (weer) zichtbaar en maakt contact, je breidt elkaars netwerk uit!'
'Jezelf blijven ontdekken'
Al langer volg ik de columns van Judith via haar website. Haar verhalen inspireren mij. Omdat ze kwetsbaar en oprecht zijn geschreven. Juist vanuit haar eigen ervaringen en obervaties als persoon!

Zelf ben ik ruim 10 jaar actief in het vak van organisatie- / veranderadviseur. Momenteel ben ik o.a. bezig ben met een fusie- veranderprojecten binnen een Rotterdams ziekenhuis. Hierin speelt vaak de vraag hoe mensen in beweging? Onzekerheden om te buigen naar kansen! Maar zeker ook. Welke rol kan ik zelf spelen als coach / adviseur in de ontwikkeling van mensen?

Een half jaar geleden hebben Judith en ik voor het eerst persoonlijk kennis gemaakt. Het werd tijd elkaar te ontmoeten. Wie zit er als persoon achter deze interessante, inspirerende teksten. Ook wel een spannend moment zoals bij elke nieuwe kennismaking tussen mensen. Maar vanaf het eerste moment was er openheid en vertrouwen. Een sfeer van gelijkwaardigheid. Een omgeving waarin ik mezelf kwetsbaar kan en mag opstellen. Waarin alles op tafel mag en kan komen.

Zelf geloof ik dat persoonlijke en professionele ontwikkeling sterk met elkaar zijn verbonden. Dat je klaar moet zijn als persoon om (nieuwe) uitdagingen aan te gaan in je werk, en andersom. Misschien is dat juist wat ik ervaar in mijn gesprekken met Judith. Dat prive en werk in elkaar overlopen. Eigenlijk als een weerspiegeling van het 'echte' leven. Waarin werk en prive ook continu met elkaar in verbinding.

Wat ik enorm waardeer aan Judith is haar oprechte nieuwsgierigheid in mensen. 'De ander willen begrijpen'. Daarin stelt ze zichzelf ook vragen, durft ze kwetsbare vragen op tafel te leggen. Dat getuigt van betrokkenheid.

Ik zal Judith zeker weer zoeken op het moment er nieuwe vragen voor mij spelen. Ik behoefte heb aan reflectie. In de wetenschap dat ze mij oprecht wil begrijpen. En mij wil helpen in mijn ontwikkeling.

Ik gun vooral iedereen een kennismaking met Judith en 'De Zoete Citroen'.


Bram van de Vinne MScMC

Copyright © 2019 | Judith Deliën - A: Koningsdiep 15, 5172 AT Kaatsheuvel - T: 0416-28 19 55 - M: 06-127 548 39 - E: judith@dezoetecitroen.nl